Supa vieneza de cartofi

de Mitinita in Supe, 4 Mai 2011 | 9639 vizualizari

 

Din "Cartea Regala de Bucate"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 1 fir de praz
  • 3 morcovi 
  • 100 gr telina
  • 2 cepe
  • 50 gr unt (am folosit de casa)
  • 125 gr smantana
  • 1litru de supa de pui sau de legume
  • patrunjel
  • tarhon
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa vieneza de cartofi:

Se taie in cubulete cartofii si legumele spalate si curatate.

Se caleste ceapa in unt,apoi se adauga cartofii si toate legumele.

Se toarna supa si se tine pe foc pana legumele sunt fierte.

Se ia oala de pe foc si se sfarama sau mixeaza legumele.

Se pot lasa cativa cartofi nemixati.

Se bate smantana si se incorporeaza usor in supa. 

Se mai fierbe un minut si se adauga tarhonul tocat.

Se condimenteaza dupa gust.

Se serveste fierbinte si presarata cu patrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa vieneza de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu rosii si galuste de gris